Activiteiten tijdens de week van de mantelzorg

Mantelzorg
Als mantelzorger sta je altijd klaar voor een ander. Of het nu voor je partner, ouder of kind is, het kan soms zwaar zijn. Maar wie zorgt er voor jou? Om goed voor een ander te zorgen, is het belangrijk om ook goed voor jezelf te zorgen. Dat is vaak niet makkelijk, maar wel noodzakelijk om in balans te blijven. Speciaal voor mensen die (mantel)zorg geven en voor mensen die (mantel)zorg ontvangen organiseren wij tijdens de Week van de Mantelzorg diverse activiteiten om even tot rust te komen en ervaringen te delen. Doe mee en vind de balans tussen zorgen voor een ander en zorgen voor jezelf!

Au!derdom
We worden allemaal een dagje ouder en kunnen onverhoopt geconfronteerd worden met een grensoverschrijdende situatie. Op 7 november presenteren wij Au!derdom, een indringende en educatieve theatervoorstelling over de verhalen van Gerda en Bram. Twee ouderen die te maken krijgen met verschillende vormen van grensoverschrijdend gedrag. Gerda wordt door haar overspannen mantelzorger geholpen en geslagen. Bram wordt financieel uitgebuit door zijn zoon en schoondochter. Als Gerda en Bram elkaar ontmoeten, worden hun verborgen geheimen zichtbaar, ontstaan er scheurtjes in de muren waarachter hun geheimen zich bevinden en ontstaat er ruimte voor verandering. Deze voorstelling is niet alleen een eye-opener, maar biedt ook praktische tips over hoe je grensoverschrijdend gedrag bij jezelf of anderen kunt signaleren, herkennen en ermee om kunt gaan.

Er zijn 2 voorstellingen op 7 november van 17.00 – 17.45 uur óf 19.00 – 19.45 uur in Huis van de Wijk ‘De Hoekstee’, Mercatorweg 50. Deelname is gratis, incl. nagesprek en is voor professionals, vrijwilligers, mantelzorgers en bewoners. Aanmelden kan via https://forms.gle/4A8KKGcpv3QVXinH7, zie link in bio Instagram wodh_hoekstee of mail naar contact@welzijnopdehoek.nl. Mis deze belangrijke voorstelling niet en help mee om grensoverschrijdend gedrag bij ouderen te herkennen en te stoppen!

Training Dementie
Dementie is een veelvoorkomende aandoening waarmee we allemaal mee te maken krijgen, of dit nu op het werk of in de privé situatie is. Met deze training willen wij handvatten geven om dementie te kunnen herkennen, weten waar je naar toe kan leiden met als doel dat iemand met dementie erbij blijft horen. De gratis training is op 7 november 2024 van 10.00 – 12.30/13.00 uur in Huis van de Wijk ‘De Hoekstee’. Het is mogelijk om gratis mee te lunchen vanaf 12.30 uur. De training is voor professionals, vrijwilligers of bewoners die interesse hebben in dementie en/of dementievriendelijke wijk. Aanmelden kan via https://forms.gle/FkcGvdHdgfhwT4cL8, via link bio Instagram wodh_hoekstee of mail naar contact@welzijnopdehoek.nl.

Mantelzorg café
Mantelzorg Cafe met Workshop ‘Zorgmantel’ & Uitleg We4U-app voor Mantelzorgers door De Roodkapjes. Op 8 november organiseren we een speciale ochtend voor mantelzorgers en hun naasten in het Huis van de Wijk ‘De Hoekstee’. Van 10.00 – 12.30 uur bieden we twee bijzondere workshops aan, met als doel steun, ontspanning en praktische tools aan te reiken. Kom samen ontdekken hoe zwaar zorgtaken soms kunnen wegen, en leer handige hulpmiddelen kennen zoals de We4U-app, die speciaal voor mantelzorgers is ontwikkeld.

Samen maken we er een bijzondere ochtend van vol muziek, verbinding en steun voor mantelzorgers en hun naasten. 8 november van 10.00 – 12.30 uur in Huis van de Wijk ‘De Hoekstee’. Deelname is gratis, inclusief koffie, thee en lekkers. Aanmelden via link Instagram wodh_hoekstee, contact@welzijnopdehoek.nl of 06 – 193 489 93.

Mantelfoon magazine (2023)
Voor de Dag van de mantelzorg heeft Mantelfoon een magazine uitgebracht met prachtige en herkenbare ervaringsverhalen van mantelzorgers, praktische tips, uitleg over wet- en regelgeving en een overzicht van de mantelzorgondersteuners bij jou in de buurt. Maar ook lekkere en makkelijke recepten, puzzelpret, leuke en informatieve columns én alles over 3 jaar Mantelfoon. Bij Welzijn op de Hoek – in Huis van de Wijk ‘De Hoekstee’ en de Wijkhub is het magazine gratis op te halen. Wil je het Mantelfoon Magazine nu al lezen? Klik op de link om het magazine online te lezen.

Activiteiten in Rotterdam
De mantelzorgondersteuners van de verschillende welzijnsorganisaties organiseren op en rondom de Dag van de mantelzorg verschillende ontspannende en gezellige activiteiten. Wil je weten welke activiteiten bij jou in de buurt georganiseerd worden?
Kijk dan snel op de site Dag van de Mantelzorg – Mantelfoon. Hier vind je in het activiteitenoverzicht per gebied van de gemeente Rotterdam wat er te doen is.

Let op, voor een aantal activiteiten moet je je aanmelden. Wees er dus snel bij!
Welzijn op de Hoek wenst je een fijne Dag van de mantelzorg!

Vragen over mantelzorg?
Neem contact op via contact@welzijnopdehoek.nl of bel met:
Brigitte Westdijk (volwassenen) 06 – 193 498 93
Anniek Ammerlaan (jongeren) 06 – 119 587 56

 

 

 
Klik op een afbeelding om te vergroten

Schuiven naar boven